De oorzaken en oplossingen voor water in de kelder

Deel dit bericht

De oorzaken en oplossingen voor water in de kelder

Enorme regenval, iets wat in Nederland bijna niet weg te denken valt. De pittige onweersbuien na enkele dagen tropisch weer. Er valt dan in een korte tijd zoveel water dat de riolering het niet meer aan kan en er water in de kelder ontstaat.

Hoe ontstaat water in de kelder?

Water in de kelder kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het onder andere komen door:

  • Een hoge waterstand
  • In korte tijd veel regen
  • Lekke of overstroomde hemelwaterafvoer
  • Lekkage in het riool
  • Beschadigingen in de muur door ingegroeide boomwortels

Oplossen en voorkomen van water in de kelder

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Helaas is het vaak al te laat om een lekkage in de kelder te voorkomen. Bent u in de kelder en ontdekt u water op vloer? Dan kunt u er maar beter snel bij zijn.

Wat is de oorzaak?

Om het probleem op te lossen gaan wij op zoek naar de oorzaak. Vaak is water in de kelder ontstaan door een lekkage in de riolering. Met behulp van camera inspectie kunnen wij gemakkelijk opsporen waar het lek zich bevindt. Als één van de weinige rioolspecialisten is iedere servicewagen uitgerust met een riool inspectiecamera, waardoor een tweede keer voorrijden niet nodig is.

De oplossing

Is het water ontstaan door een breukje of scheurtje in een afvoersysteem? WazoRiool maakt gebruik van spraycoating. Spraycoating is een manier om breukjes en scheurtjes in afvoersystemen met verschillende diameters te repareren. Afvoersystemen gaan door de jaren heen roesten (gietijzer), lekken op de kraag of in bochten (Eternit buizen, PVC en PE). Deze kunnen we met spraycoating weer herstellen. De afvoersystemen worden weer waterdicht gemaakt en krijgen zo een langere levensduur met 10 jaar garantie.

Niet alles is op te lossen met spraycoating. Wanneer de riolering echt tot zijn einde loopt kan er ook gekozen worden voor renovatie of reparatie van het riool. Dit kan compleet maar ook alleen op de plaats van de lekkage met behulp van kousrenovatie. Eén van onze loodgieters beoordeelt de situatie en geeft u eerlijk advies met betrekking tot de oplossing van het probleem. 

In geval van een ondergelopen ruimte

Heeft u het pas te laat door en is uw kelder of kruipruimte ondergelopen? Ook daar kunnen wij u mee helpen. Om het probleem te verhelpen zuigen we de ondergelopen ruimte leeg. Met onze zuigwagen zijn wij snel ter plaatse om een ondergelopen ruimte leeg te zuigen. Na het leegzuigen wordt de complete kruipruimte gereinigd en waar nodig wordt een gedeelte van de riolering vervangen. Zwakke rioolbuizen worden vervangen door kwalitatieve buizen en de rest van de riolering wordt geïnspecteerd op eventuele beginnende scheuren.

WazoRiool helpt u graag

WazoRiool voert dagelijks riool reparaties uit en vervangt en renoveert rioleringen. Om kosten te besparen voor onze klanten zal WazoRiool zoveel mogelijk deelrenovatie toepassen. Plaatselijke schade kan in de meeste gevallen zonder hak-, breek- en graafwerk snel en eenvoudig worden gerepareerd. Uw vloeren, bestratingen en tuinen blijven daarbij gespaard.

Een acuut probleem

Heeft u het liefst op dit moment nog een loodgieter aan de deur voor uw probleem? WazoRiool staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar! U kunt ons bereiken via 050 211 05 41 of maak online een afspraak. Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestaat uit grote delen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Brabant.

« Terug naar alle berichten