Ondergelopen kruipruimte

Deel dit bericht

Ondergelopen kruipruimte

Een gek luchtje bleek achteraf een gebroken riolering te zijn. Met als gevolg: een compleet ondergelopen kruipruimte.

Erg vervelend wanneer je zoiets overkomt. En dat terwijl je het niet eens door hoeft te hebben zoals deze bewoners. Het begint met een rioollucht die komt en gaat en wat blijkt? De kruipruimte is compleet volgelopen.

Riolering

Alle afvoer gaat door het riool. Als je doucht, de afwas doet of het toilet doorspoelt. Riolering is zowel binnenhuis als buitenhuis. De afvoer gaat vaak via rioolbuizen onder het huis het riool in, dat in verbinding staat met de centrale riolering van de gemeente.

Breuk in de riolering

Een breuk in de riolering kan vele oorzaken hebben. Het komt vaker voor in oudere huizen doordat vroeger gebruikt werd gemaakt van zwakke materialen als Gresbuis. Gresbuis is vet gebakken klei en zeer gevoelig voor breuken. Het is ook goed mogelijk dat een breuk in de riolering komt door verzakkingen of door het inklinken van de grond. Hierdoor kan te veel druk komen te staan op een speciefieke rioolbuis.

Snel opgeruimd

WazoRiool heeft voor iedere rioolklus de modernste apparatuur in huis. Als één van de weinige rioolspecialisten is iedere servicewagen uitgerust met een riool inspectiecamera, waardoor een tweede keer voorrijden niet nodig is. Met onze zuigwagen zijn wij snel ter plaatse om een ondergelopen ruimte leeg te zuigen. Na het leegzuigen wordt de complete kruipruimte gereinigd en waar nodig wordt een gedeelte van de riolering vervangen. Zwakke rioolbuizen worden vervangen door kwalitatieve buizen en de rest van de riolering is geïnspecteerd op eventuele beginnende scheuren. Gelukkig was de rest nog intact.

Heeft u ook een ondergelopen kruipruimte? Bel dan met ons noodnummer 050 211 05 41 of maak online een afspraak

« Terug naar alle berichten