Relining: uw riool renoveren zonder open te breken

Deel dit bericht

Relining: uw riool renoveren zonder open te breken

Veel rioolleidingen hebben te maken met rioolproblemen en verkeren in een slechte staat. Het vervangen van deze rioolleidingen zou enorm veel graaf of sloopwerk betekenen. Met relining is dit echter niet het geval. Het relinen van uw riool kan zonder hak-

Werkzaamheden bij relining

Relinen is een innovatieve methode om het leidingstelsel te renoveren. Met deze toepassing wordt er van glas versterkt polyester, een nieuwe leiding in de bestaande leiding gemaakt. Het riool krijgt over de hele lengte een nieuwe binnenkant. Deze nieuwe leiding is door de relining zelfdragend, gewapend en corrosiebestendig waardoor het zo weer tientallen jaren mee kan.

Wanneer bij de inspectie van de riolering een beschadiging wordt geconstateerd, dan hoeft niet de hele leiding te worden gerenoveerd. Deze kan dan plaatselijk worden gerepareerd met behulp van een 3 mm dikke kous. Deze kous is chemie-bestendig en is te vergelijken met Kevlar. De kous bestaat uit glasvezel of naaldvilt, welke na uitharding zorgt voor een waterdicht en sterk nieuw riool. Relining is in veel gevallen mogelijk waardoor een volledige rioolrenovatie niet nodig is.

 • Relining is toepasbaar op PVC, gietijzer, staal, gres en beton
 • Voor diameters van 50 mm tot 250 mm.
 • Geschikt voor horizontale leidingen, verticale leidingen en aansluitingen
 • Verschillende diameters, bochten en instekende inlaten zijn geen probleem
 • Relinen is ook mogelijk als er geen ontvangstpunt is 

Waarom kiezen voor relinen?

Een goed functionerende riolering is niet altijd vanzelfsprekend. Wanneer u regelmatig last heeft van een rioollucht of verstopping heeft dit mogelijk te maken met verzakkingen in de riolering. Kleine lekkages of lager gelegen opstoppingen in het riool. In plaats van het vervangen van de riolering, is relinen een interessante en toepasselijke oplossing.

WazoRiool zet de reliningstechniek in voor zowel rioolrenovatie als reparatie. Relinen is bedoeld om bestaande leidingen te herstellen en renoveren. Dankzij deze methode kunnen riolen worden gerenoveerd zonder ze open te breken. Welke voordelen heeft het relinen van uw riool nog meer?

 • Beter voor het milieu
 • Duidelijk verbeterde levensduur
 • Snelste techniek om het riool te renoveren
 • Lage kosten ten opzichte van traditionele vervanging
 • Goedkoper dan vervangen van het riool
 • Weinig tot geen overlast voor omwonenden

Relining met de ‘kousmethode’

Problemen met uw rioolleiding? Dan kunnen wij deze zonder te hakken of te breken repareren en renoveren. Eerst controleren wij uw rioolleiding door middel van een inwendige camera-inspectie. Daarna gaan we kijken of het riool gerenoveerd kan worden doormiddel van relining met de kousmethode. 

Bij relining met de kousmethode wordt er een kous door het riool geblazen die gevuld is met twee componenten epoxy hars. Deze word uitgehard door water of stoom. Door de kous te vullen met warm water nadat deze door de leiding is gelegd, wordt de kous hard en is uw riolering weer als nieuw. 

Een riool zonder problemen

Een rioolstelsel zonder problemen is een prettig en gerust gevoel. Met de snelle en flexibele methode van relining zorgen wij ervoor dat dit gevoel zo blijft. Als de leidingen van uw riool op meerdere plaatsen niet meer goed zijn, is het tijd om hier wat aan te doen. WazoRiool staat daarom 24/7 voor u klaar en komen voor u met een passende oplossing. Wilt u meer weten over onze techniek en onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. Voor een acuut probleem zijn wij bereikbaar op ons noodnummer 0512 203 797.

« Terug naar alle berichten