Rioolreiniging is dé manier om verstoppingen, stankoverlast en lekkage te voorkomen

Deel dit bericht

Rioolreiniging is dé manier om verstoppingen, stankoverlast en lekkage te voorkomen

Het regelmatig reinigen en inspecteren van riolen is noodzakelijk voor een goed werkend rioolstelsel. In het dagelijks leven bent u namelijk behoorlijk afhankelijk van de riolering. Door het regelmatig laten nakijken van uw riolering voorkomt u problemen.

Ruikt u een rioollucht of hoort u vreemde geluiden uit het riool komen? Dan is het tijd om uw riool te laten reinigen. Ieder rioolstelsel vraagt om een eigen manier van reinigen. Zo zijn voor rioleringen met kleine diameters andere reinigingsmethoden nodig dan voor riolen met grote diameters.

Zelf uw riool onderhouden

Voorkomen is beter dan genezen en dit geldt ook voor uw riool. Een goed werkende riolering begint bij uzelf. Riool reiniging is specialistisch werk, maar dat neemt niet weg dat u zelf niets aan het onderhoud van het riool kunt doen.

  • Gebruik geen ontstoppingsmiddelen, deze helpen vaak niet en zijn ook nog eens slecht voor het milieu
  • Spoel geen vet- en etensresten weg
  • Reinig uw riolering eens per maand met een oplossing van zuiveringszout en heet water om zo een verstopping door vetresten tegen te gaan

Riolen raken vervuild en slibben dicht door vervuiling door afval wat niet in het riool thuis hoort. Gebruik daarom het riool waar het voor bedoeld is. In veel huishoudens worden er nog altijd verschillende zaken door het riool gespoeld die hier niet in thuis horen. Denk hierbij aan verfresten, zware schoonmaakmiddelen of vochtig toiletpapier.

Om een verstopping van het riool te voorkomen of tot een minimum te beperken is het handig om bewust te zijn van wat u wel en niet door het riool kunt spoelen. Benieuwd naar wat wel en niet in het riool thuis hoort? Lees dan onze blog over een verstopt riool, oorzaken en oplossingen.

Rioolschoonmaak: wanneer is rioolreiniging nodig?

Om het riool optimaal te laten functioneren is onderhoud en inspectie noodzakelijk. Het is zeer verstandig om regelmatig te controleren of het riool nog goed functioneert en zo nodig een preventieve reiniging te laten doen. Hiermee voorkomt u veel ellende. Wanneer het riool niet op tijd gereinigd wordt, kunnen er verstoppingen ontstaan. Afvalwater stroomt niet meer goed weg waardoor u last krijgt van stank- en wateroverlast. 

Als blijkt dat het probleem is ontstaan door een vervuild riool, dan kunt u deze door één van onze vakmannen laten reinigen. Vaak wordt er gekozen voor rioolreiniging als er terugkerende verstoppingen zijn en het probleem nog even niet op een andere manier kan worden opgelost. Omdat rioolreiniging dus vrij specialistisch werk is, is het raadzaam om een rioolvakman in te schakelen.

Reiniging met onze High Speed Frees

Een veel voorkomend probleem bij gietstalen rioleringen is de aangroei van vervuiling en corrosie. Het gevolg hiervan is een verstopping of een riool die niet goed doorstroomt. Het doorspuiten met hoge druk of het mechanisch reinigen kan soms niet het gewenste resultaat opleveren. Met de High Speed Frees bereiken we echter wel het gewenste resultaat. Onze High Speed Frees verwijdert door de krachtige motor en speciale freeskoppen onder andere:

  • Urinesteen
  • Beton
  • Pijpaanslag
  • Corrosie

De binnenzijde is na het frezen weer nagenoeg glad en de riolering kan het afvalwater weer goed afvoeren. Mocht de gietstalen riolering beschadigd zijn door scheuren of gaten, dan zijn deze nu goed zichtbaar en is de riolering voorbereid voor relinen of spraycoaten.

Verstopping opsporen met rioolcamera inspectie

Een rioolcamera is uitermate geschikt voor het inspecteren van afvoerbuizen en het riool. Wij beschikken over ultramoderne apparatuur voor het uitvoeren van snelle en efficiënte camera inspecties. Met een inspectiecamera kan geconstateerd worden wat de verstopping veroorzaakt, waar deze zich bevindt en wat de staat van de leiding is. Met de rioolcamera kunnen we de exacte locatie van de verstopping op de centimeter nauwkeurig achterhalen.

Reiniging met een combiwagen/zuigwagen

WazoRiool beschikt over de nodige kennis en het juiste materiaal om snel en effectief uw riolering te reinigen. Gemalen, pompputten of kleine riolen liggen niet altijd op plaatsen waar genoeg ruimte is. Met onze combiwagen kunnen wij wel op die plaatsen komen. Onze combiwagen levert verschillende voordelen op:

  • Met de combiwagen/zuigwagen zijn wij in staat om riolen te reinigen met een diameter tot 1000 mm.
  • Minder vervoersbewegingen betekent minder overlast naar de omgeving.
  • De aanwezige vervuiling wordt uit het riool gezogen en op verantwoorde wijze gestort en nadien verwerkt.

WazoRiool adviseert een preventieve reiniging die wij voor u ook op contractbasis kunnen inplannen. Uiteraard kunnen wij ook een opleveringsinspectie voor u uitvoeren.

Rioolreiniging door WazoRiool

Hoe schoner de leidingen, hoe minder kans op rioolproblemen. Om het riool optimaal te laten functioneren is onderhoud en inspectie noodzakelijk. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Het reinigen van leidingen is dan ook één van de vele werkzaamheden waarin WazoRiool is gespecialiseerd. Onze ervaren vakmensen staan 24 uur per dag en dat zeven dagen per week voor u klaar. Wij zorgen ervoor dat uw leiding volledig wordt gereinigd zodat alle aanslag helemaal weg is. 

Een acuut probleem? Bel ons 24/7 noodnummer: 050 211 0541 of maak online uw afspraak.

« Terug naar alle berichten