Verstopping keuken

Deel dit bericht

Verstopping keuken

Op een zeker moment krijgt iedereen er een keer mee te maken; een verstopping in de keuken. Een verstopping in de keuken is een veel voorkomend probleem. Pak deze direct aan en voorkom problemen in de toekomst.

Een totale verstopping in de keuken

Totale verstoppingen zijn lastig om zelf op te lossen, hiervoor kunt u het beste een professional inschakelen. In deze gevallen hebben meerdere afvoeren moeite met het wegstromen van water en is het moeilijk om vast te stellen waar het probleem zich precies bevindt. De meeste verstoppingen in keukens ontstaan door het wegspoelen van vettigheid dat op borden of ander servies is achtergebleven. De verstopping in de afvoer van de keuken zou ook veroorzaakt kunnen worden door een verstopping in de gemeentelijke riolering. Het is hierom van belang het erfscheidingsputje te controleren.

Verstopping in de keuken laten verhelpen?

Neem telefonisch contact met ons op via 050 211 05 41 of het contactformulier om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

Verstopping in de gootsteen

De gootsteen in uw keuken heeft de meeste kans op verstoppingsproblemen. Door dagelijks gebruik te maken van de afvoer kunnen vet en voedselresten in de afvoer terechtkomen. Deze resten zullen zich langzaam ophopen totdat uw gootsteen verstopt raakt. Meestal is dit eenvoudig op te lossen. Maar er zijn ook moeilijkere gevallen. De afvoer is in de meeste gevallen verstopt geraakt door producten die we dagelijks gebruiken en consumeren.

  • Etensresten
  • Vetten
  • Eierschalen
  • Bloem
  • Rijst

Een verstopte gootsteen in de keuken door vet- en etensresten is een van de meest voorkomende verstoppingen. Na het avondeten even snel uw bord afspoelen in de gootsteen waardoor de voedselresten zich uiteindelijk in de afvoer ophopen en een verstopping veroorzaken. Om dit te voorkomen adviseren wij om eerst alle vet- en etensresten met bijvoorbeeld keukenpapier af te vegen.

Bevroren keuken afvoer

Wanneer het buiten vriest ontstaan er gevallen waarbij een keukenafvoer bevroren raakt.  Dan is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten ontdooien door een van onze professionele vakmannen. Doet u dit niet is de kans erg groot dar er door de bevriezing en het uitzetten van het bevroren water meer schade ontstaat aan leidingen of afvoeren in uw keuken.

Terugkerende verstopping in de keuken

Als een verstopping in de keuken steeds opnieuw terug blijf keren, dan kan dat betekenen dat u de riolering niet goed onderhoudt. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor een verstopping in uw keuken terug blijft keren.

  • U gebruikt vaak koud water om af te spoelen. De lage watertemperatuur veroorzaakt dat vet en andere spullen in de gootsteen een verstopping kunnen veroorzaken.
  • U gebruikt geen of te weinig zeep bij het afwassen van de vaat. De zeep reinigt niet alleen de potten en pannen maar zorgt er ook voor dat het vet door de riolering kan lopen.
  • Er worden teveel etensresten door het riool gespoeld.

Wanneer heb ik te maken met een verstopping in de keuken?

Wanneer het water in de gootsteen van uw keuken niet meer weg loopt of er een nare geur uit de gootsteen komt, kan dit betekenen dat u te maken heeft met een verstopping. Een verstopte gootsteen betekent: niet kunnen koken of afwassen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is het van belang dat u zo snel mogelijk de juiste hulp inschakelt.

Vandaag nog een afspraak maken?

Dat kan zeker. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen en de week voor u beschikbaar. Zodra u te maken krijgt met een verstopping in de afvoer staan wij gelijk voor u klaar en lossen wij zo snel mogelijk het probleem op. Het reinigen en ontstoppen van leidingen in de keuken is één van de vele werkzaamheden waarin WazoRiool is gespecialiseerd. Wij komen altijd met een passende oplossing zodat u zo snel mogelijk weer zonder problemen gebruik kunt maken van uw afvoer in de keuken. Een verstopping in de keuken lossen wij vaak binnen een kwartier op!

Maak direct een afspraak met ons via ons afsprakenformulier of neem telefonisch contact met ons op.

« Terug naar alle berichten