Verstopte riolering door vet

Deel dit bericht

Verstopte riolering door vet

Vele woningen krijgen er wel eens mee te maken, een verstopte riolering door vet. Vetresten zijn namelijk een van de grootste oorzaken van verstoppingen.

Dit komt meestal voor in de keuken, wasbak of de vaatwasser. In het afwaswater zitten vetresten die zich bij het wegspoelen vervolgens hechten aan de binnenkant van de leiding. Omdat het riool door het vet zijn afval niet meer kwijt kan, raakt op den duur de complete afvoer verstopt en vraagt het om een professionelere aanpak.

Door vet verstopte leiding laten herstellen?

Neem telefonisch contact met ons op via 050 211 05 41 of het contactformulier om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

Een rioolverstopping in uw huis is zeer vervelend en daar wilt u zo snel mogelijk vanaf. Een verstopte riolering door vet kunt u gemakkelijk herkennen aan:

  • Water dat niet of moeilijk wegloopt
  • Een onaangename geur uit het afvoerputje
  • Water dat begint te borrelen.

Verstopte leidingen in de keuken worden vaak veroorzaakt door etensresten en vet dat achterblijft in de afvoerbuizen. Dit kan voor een zeer onaangename geur zorgen waardoor deze verstopping ook snel moet worden opgelost. Zodra de verstopping zich dichtbij het afvoerputje bevindt, is het verstandig om hiervoor een proffesional in te schakelen.

Leidingen ontstoppen

Rioleringen raken vervuild en slibben dicht door vervuiling van vetten. Wazoriool helpt u graag deze vetresten uit de leiding te verwijderen. Wij zijn in het bezit van een combiwagen waarmee wij in staat zijn om riolen te reinigen met een diameter tot 1000 mm. De aanwezige vervuiling wordt door ons uit het riool gezogen en op verantwoorde wijze gestort en nadien verwerkt. Deze reiniging is noodzakelijk voor een goede doorstroming van uw riolering. Heeft u ook last van een verstopte riolering? Bel dan met ons noodnummer 050 205 2909 of maak online een afspraak.

« Terug naar alle berichten