Voordelen van spraycoating

Deel dit bericht

Voordelen van spraycoating

Spraycoating is een techniek om kleine breuken en scheuren van verschillende diameters te herstellen. Hierdoor worden roest en/of lekkage voorkomen of hersteld. De afvoersystemen worden hierdoor weer waterdicht en krijgen een langere levensduur. 

Het belang van spraycoating

Spraycoating heeft zeker een toegevoegde waarde. Spraycoating wordt aan de binnenkant van de leidingen aangebracht en zorgt voor een lucht- en waterdichte laag voor minimaal 10 jaar. 

De voordelen van spraycoating

 • Binnen 24 uur klaar 
 • Geen overlast voor de bewoners
 • Waterdicht afvoersysteem met een langere levensduur 
 • 10 jaar garantie
 • Het leidingwerk is weer als nieuw

Er zitten dus voldoende voordelen aan het laten uitvoeren van spraycoating. Vooral de korte duur van de werkzaamheden en de verlengde levensduur van de leidingen zijn aantrekkelijke factoren.  

Spraycoating laten aanbrengen?

Neem telefonisch contact met ons op via 050 211 05 41 of het contactformulier om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

Weinig overlast voor bewoners

Het aanbrengen van spraycoating gaat in enkele stappen en is snel klaar (binnen 24 uur). De overlast voor bewoners wordt hiermee tot het minimum beperkt. Het enige nadeel is dat bewoners de leidingen niet kunnen gebruiken tot de werkzaamheden afgerond zijn, maar omdat spraycoating binnen 24 uur klaar is hoeft dit geen grote hinder te zijn. 

Het aanbrengen van spraycoating

 • De leidingen worden gefreesd
 • De leidingen worden gereinigd, vetvrij en droog gemaakt
 • Er vindt een controle plaats of de leidingen echt schoon en droog zijn
 • Spraycoating wordt aangebracht en laagje voor laagje droog gemaakt
 • Eindinspectie 

Binnen 24 uur kan er weer gebruik gemaakt worden van de leidingen. Wist u dat het bijna in alle gevallen mogelijk is om spraycoating uit te voeren? We voeren graag een haalbaarheidsonderzoek voor u uit. 

Waar moet u rekening mee houden? 

Voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren aan uw leidingen is het fijn om te weten waar u rekening mee moet houden. Hieronder enkele van deze punten:

 • De leidingen moeten goed bereikbaar zijn
 • Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de leidingsystemen
 • Onze werknemers hebben voldoende ruimte nodig om de werkzaamheden uit te voeren

Wanneer er vooraf nog vragen zijn, kunt u hiervoor altijd contact met ons opnemen. 

Toch last van lekkage?

Wanneer spraycoating is uitgevoerd zijn uw leidingen volledig waterdicht. Daarom geven we u maar liefst 10 jaar garantie. De levensduur van de leidingen wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd. Het is dan ook heel vervelend wanneer er ondanks de spraycoating nog steeds sprake is van lekkage. Mocht dit toch voorkomen, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

WazoRiool helpt u graag

WazoRiool voert dagelijks reparaties uit en vervangt en renoveert rioleringen. Om kosten te besparen voor onze klanten zal WazoRiool zoveel mogelijk deelrenovatie toepassen. Plaatselijke schade kan in de meeste gevallen zonder hak-, breek- en graafwerk snel en eenvoudig worden gerepareerd. Uw vloeren, bestratingen en tuinen blijven daarbij gespaard. Het is in de meeste gevallen mogelijk om spraycoating toe te passen. Neem voor een haalbaarheidsonderzoek contact met ons op. Heeft u reeds een offerte liggen van een andere partij? Vraag dan bij ons naar een concurrerende offerte

Een acuut probleem

Heeft u het liefst op dit moment nog een loodgieter aan de deur voor uw probleem? WazoRiool staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar! U kunt ons bereiken via 050 205 2969 of maak online een afspraak. Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestaat uit grote delen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Brabant.

« Terug naar alle berichten