Worden rioolkosten vergoed door de verzekeraar?

Deel dit bericht

Worden rioolkosten vergoed door de verzekeraar?

Een lekkage of verstopte riolering is natuurlijk nooit prettig. Hier wilt u graag zo snel mogelijk mee geholpen worden. Ondanks dat u er in de meeste gevallen niets aan kunt doen worden de kosten wel bij u in rekening gebracht.

Hoe dit precies zit en of dit vergoed wordt door uw verzekeraar hebben wij voor u uitgezocht.

Onder welke verzekering worden rioleringskosten gerekend?

Bij het kopen van een woning denkt u er vast niet direct over na. Kosten als gevolg van rioleringsproblemen. Om problemen en/of extra kosten te voorkomen sluiten de meeste huiseigenaren een opstalverzekering af. Hiermee bent u verzekerd voor alles wat vast zit aan het huis, zoals (de leidingen van) de badkamer en keuken. Het afsluiten van een opstalverzekering is niet verplicht.

Worden alle rioleringskosten vergoed?

Indien er in uw huis een lekkage is kan er waterschade ontstaan. Iets wat bij alle opstalverzekeraars gedekt wordt zijn de kosten voor het hak- en breekwerk om de leidingen te bereiken en de schade te kunnen herstellen. Hier zitten vaak wel voorwaarden aan verbonden.

De meeste verzekeraars vergoeden niets of minder wanneer u zelf de schade gaat herstellen. Meld de schade daarom altijd eerst bij uw verzekeringsmaatschappij. Ook schade die ontstaan is tijdens bouwwerkzaamheden worden vaak niet gedekt. Er is vaak wel een mogelijkheid om dit te regelen via de aansprakelijkheidsverzekering van het bouwbedrijf.

Bijkomende kosten door bijvoorbeeld waterschade kunt u soms zelfs vergoed krijgen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar

Ontstoppingskosten voor woningeigenaren

Als eigenaar van een woning worden kosten voor het ontstoppen van de riolering vaak vergoed door de verzekeraar. Dit omdat u in de meeste gevallen niets kunt doen aan de verstopping in de riolering. Indien de verstopping (aantoonbaar) veroorzaakt is door iets wat niet door de afvoer kan of mag kunnen verzekeraars nog wel eens moeilijk doen. Zorg er daarom voor dat u op de juiste manier gebruik maakt van uw afvoer.

Rioleringsproblemen in een huurpand

Wanneer er een probleem ontstaat binnen een huurpand is de verhuurder in de meeste gevallen verantwoordelijk. Dit is bijvoorbeeld wanneer:

  • De verstopping veroorzaakt is door achterstallig onderhoud
  • De verstopping zich bevindt op een moeilijke plek

Kunt u de verstopping gemakkelijk verhelpen? Dan is dit vaak de verantwoordelijkheid van de huurder. Ook wanneer u als huurder (aantoonbaar) de verstopping veroorzaakt heeft is het vaak uw verantwoordelijkheid.

Verstopping op een openbare locatie

Heeft u problemen met uw riolering door een lek of verstopping onder de openbare weg? Vaak hebben uw buren hier ook last van. Voordat u actie onderneemt kunt u het beste contact zoeken met uw gemeente. Vaak zijn zij verantwoordelijk voor rioleringsproblemen buiten uw huis.

Verschillende verzekeraars

Zoals u hoogstwaarschijnlijk gelezen heeft worden de kosten met betrekking tot uw riolering vaak vergoed door de verzekeraar. Omdat hier vaak wel voorwaarden aan verbonden zitten adviseren wij u voor de zekerheid contact op te nemen met uw eigen verzekeraar. Het verschil tussen verzekeraars kan erg uiteenlopen. 

WazoRiool staat voor u klaar

WazoRiool is gespecialiseerd in riooltechniek. Wij werken volgens No cure No pay en geven u zes maanden garantie bij het renoveren, ontstoppen en vele andere rioleringswerkzaamheden. 

Wij kunnen u helpen met:

Wilt u advies of heeft u een vraag over uw situatie? Vul dan ons contactformulier in. Zit er enige spoed bij? WazoRiool staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar! Eén van onze medewerkers helpt u graag telefonisch verder: 050 205 2955.

« Terug naar alle berichten