Leegzuigen septictanks / putten

Septictanks en putten moeten, om goed te kunnen blijven functioneren, regelmatig geleegd en gereinigd worden. WazoRiool zet vakkundig personeel in bij het doorspuiten van de in- en uitgaande leidingen van de vetput, met als uiteindelijk doel de levensduur van uw vetput te verlengen. Door het vet uit de leiding te reinigen worden verstoppingen voorkomen.WazoRiool heeft een eigen zuigvrachtwagen die het vet op een verantwoorde manier afvoert.

Als de lozing  op de vetafscheider dusdanig is, is een controle noodzakelijk aangezien de dikte (koek) niet dikker mag zijn dan 16 cm. Is deze echter 25 cm dan moet de frequentie van ledigen per jaar opgevoerd worden, dus twee keer per jaar. De RUD (overheid) contoleert dit. WazoRiool geeft advies over wat de beste frequentie is voor het ledigen van de vetafscheider.

Na het legen van de tank voeren onze medewerkers een inspectie uit waarbij gelet wordt op eventuele scheuren die lekkage zouden kunnen veroorzaken. Mocht hier sprake van zijn dan zult u hierop worden gewezen. Het is namelijk een economisch delict als er reststoffen in de grond terecht komen.

Service en onderhoud kunnen op contractbasis op route worden ingepland.

Meer weten over het leven van septictanks / putten?

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!