Verstoppingen afvoer door overbelaste riolen

Deel dit bericht

Verstoppingen afvoer door overbelaste riolen

Enorme regenval, iets wat in Nederland bijna niet weg te denken valt. De pittige onweersbuien na enkele dagen tropisch weer of de stevige winterse buien. Er valt dan in een korte tijd zoveel water dat de riolering het niet meer aan kan.

Waarom is er soms sprake van wateroverlast?

Wateroverlast binnenhuis is altijd zeer vervelend. Dit kan zowel binnenshuis als buitenshuis zorgen voor overlast. Wanneer het water in de riolering stijgt kan het terugstromen naar de huizen. Het kan dan zo zijn dat rioolwater omhoog komt in het toilet, de douche of de gootsteen. Heeft u een kelder of kruipruimte? Ook deze kan onder water komen te staan.

Wat kunt u doen aan rioolwater dat omhoog komt?

Om binnenshuis wateroverlast te voorkomen kunt u een terugslagklep installeren in de aansluitleiding. Ook een pomp met beveiliging tegen terugstromen kan hier gezien worden als passende oplossing.

Een terugslagklep is in bijna elk riool al geïnstalleerd. Bij oude huizen of buurten is dit helaas nog niet altijd het geval. Dit geeft naast het feit dat het water omhoog kan komen het risico dat u te maken krijgt met ratten. In grote steden komen rattenplagen regelmatig voor. Dit komt door de vele verbouwingen aan rioleringen en bestrating. Door de verbouwingen verdwijnt de schuilplaats van de ratten en moeten ze op zoek naar een nieuwe plaats om water en voedsel te vinden. Ratten zijn uitstekende zwemmers en voelen zich daarom al snel thuis in een riool.

Een terugslagklep biedt nog een bijkomend voordeel. Nare geurtjes van buitenaf worden beter tegengehouden. En dat is naast een ratten-loos riool ook wel erg prettig.

Wilt u een terugslagklep laten plaatsen?

Neem telefonisch contact met ons op via 050 211 05 41 of het contactformulier om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

Mijn kelder loopt langszaam vol

Dat is niet zo mooi. Vaak is water in de kelder te wijten aan een te lage vochtweerbaarheid van de muren in combinatie met een hoog grondwaterniveau. Een hoog grondwaterniveau kan druk uitoefenen op de muren en vloer van een kelder. Dit kan als gevolg hebben dat er beschadigingen opduiken zoals scheuren in de muren. Om dit tegen te gaan kunnen de keldermuren waterdicht gemaakt worden.

Als gevolg van zware en/of langdurige regenval bestaat er tevens het risico dat de riolering al het water niet meer aankan. Het gevolg? Een kelder die onder water komt te staan. Een goede niet-verstopte afvoer is hierbij belangrijk. Houd dit regelmatig in de gaten. Hiermee wordt erger worden voorkomen wanneer de kelder daadwerkelijk vol begint te lopen.

Onze oplossing

Heeft u te maken met een ondergelope kruipruimte of kelder? Wij zuigen de ondergelopen ruimte weer leeg en gaan opzoek naar de oorzaak. Hierdoor hopen wij het probleem voor een volgende keer te voorkomen. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waardoor uw kelder of kruipruimte kan vollopen met water.

  • Een breuk in de riolering die in de kruipruimte ligt
  • Zware regenval
  • Een lekke dakgoot
  • Een lek in een buitenleiding
  • Een hoge grondwaterstand

Dit zijn allemaal mogelijke oorzaken die uw wateroverlast kunnen veroorzaken. WazoRiool bedenkt oplossingen waarbij wateroverlast in de toekomst voorkomen kan worden.

Een acuut probleem

Heeft u het liefst op dit moment nog een loodgieter aan de deur voor uw probleem? WazoRiool staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar! U kunt ons bereiken via 050 205 2969 of maak online een afspraak. Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestaat uit grote delen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Brabant.

 

« Terug naar alle berichten