Verstopt riool: de oorzaken en oplossing

Deel dit bericht

Verstopt riool: de oorzaken en oplossing

Een verstopt riool is één van de vervelendste dingen die je in huis kunt hebben en komt regelmatig voor bij vele huishoudens. Wat is de oorzaak en hoe lost u dit op?

Een verstopt riool is één van de vervelendste dingen die je in huis kunt hebben en komt regelmatig voor bij vele huishoudens. Wat is de oorzaak en hoe lost u dit op? Al het water dat we in huis gebruiken wordt afgevoerd naar het riool. Dan kunt u zich voorstellen dat een verstopt riool vervelende gevolgen heeft. Een verstopt riool kan meerdere oorzaken hebben en is meestal ook te voorkomen.

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?

Een verstopping kan ontstaan door het doorspoelen van vaste stoffen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Plastic
  • Maandverband / tampons
  • Teveel wc-papier in één keer
  • Babydoekjes
  • Luiers
  • Etensresten

Vetten en oliën kunnen er ook voor zorgen dat uw riool verstopt raakt. Een verstopt riool komt vaak door verkeerd gebruik van de afvoer. Het riool is bedoeld voor de afvoer van water en wc-papier. Al het andere dat u door het toilet spoelt kan zorgen voor een verstopping. Een verstopt riool kan leiden tot waterschade en stankoverlast. Genoeg reden dus om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen als uw riool verstopt is.

Wat te doen bij een verstopt riool?

Zelf een verstopping of ander probleem met uw riool oplossen is geen prettige en in sommige gevallen ook geen gemakkelijke klus. Als eerste is het belangrijk dat u op tijd een verstopt riool herkent. Een beginnende verstopping is te herkennen aan het water dat niet meer goed wegloopt en aan borrelende geluiden uit de gootsteen, het toilet of het afvoerputje van de douche. Ook is een verstopt riool te herkennen aan de onaangename geur die er vrij komt.

Het ontstoppen van een riool kan op verschillende manieren. Omdat een verstopping meestal minimaal 1 tot 1,5 meter diep zit en u er niet met de hand bij kunt, is enige apparatuur absoluut verreist. Het reinigen en ontstoppen van riolen is één van de vele werkzaamheden waarin WazoRiool gespecialiseerd is. Wij garanderen u goede service en een passende en voordelige oplossing voor elk probleem. Wij reinigen en ontstoppen op natuurvriendelijke wijze. Daarnaast kunnen wij de oorzaak van de verstopping achterhalen om herhaling te voorkomen. Dit doen wij door middel van een camera inspectie.

Ook al is het heel verleidelijk door alle reclames: zelf een verstopt riool ontstoppen met chemicaliën is nooit een goed idee is. Dit kan vooral in huizen met een rioleringssysteem dat ouder is dan tien jaar, leidingen dusdanig aantasten dat er lekkages kunnen ontstaan.

Uw riool laten ontstoppen?

Neem telefonisch contact met ons op via 050 211 05 41 of het contactformulier om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

Verstopping voorkomen

Nog beter is het natuurlijk om een verstopping te voorkomen. Wij hebben voor u een paar handige tips op een rijtje gezet om een verstopt riool in het vervolg te kunnen voorkomen:

  • Spoel geen (vloeibaar) vet weg. Vet hecht zich doordat het gaat stollen en vast blijft zitten aan alle mogelijke plaatsen aan de binnenkant van het rioleringssysteem.
  • Gebruik het toilet waarvoor het bedoeld is. Gooi er dus geen afval in of vaste stoffen zoals etensresten en plastic.
  • Geen keukenpapier en natte doekjes. Keukenpapier is een boosdoener voor het riool. Keukenpapier en natte doekjes zijn te dik en kunnen gaan ophopen. Ook het doorspoelen van te veel toiletpapier in één keer kan er voor zorgen dat het toilet verstopt raakt.

Een verstopt toilet is dus zeker niet onoplosbaar. Met de hulp van WazoRiool kunt u snel weer gebruik maken van uw toilet. Wij staan 24/7 voor u klaar. Of het nu gaat om een verstopping van uw afvoer, het legen van een septictank of met andere vraagstukken over uw rioleringssysteem. Een acuut probleem? Maak online een afspraak.

« Terug naar alle berichten