Relining en kousrenovatie riool

Relining is een ideale rioolrenovatietechniek. Dankzij deze methode kunnen riolen worden gerenoveerd zonder ze open te breken. Het riool krijgt over de hele lengte een nieuwe binnenkant en kan zo weer tientallen jaren mee. Het spreekt voor zich dat een renovatie voordeliger kan worden uitgevoerd dan vervangen.

Wanneer bij inspectie (d.m.v. onze cameratechniek) van de riolering een beschadiging wordt geconstateerd hoeft niet de hele leiding te worden gerenoveerd. Deze kan dan plaatselijk worden gerepareerd met behulp van een 3 mm dikke kous. Deze kous is chemie-bestendig en is te vergelijken met Kevlar. In de meeste gevallen is het mogelijk om deze techniek toe te passen waardoor de rioolreparatie zonder breken plaatsvindt.

Neem voor een haalbaarheidsonderzoek contact met ons op. Heeft u reeds een offerte liggen, vraag bij ons naar een concurrerende offerte.

Werkzaamheden bij relining

Relinen is een innovatieve methode om het leidingstelsel te renoveren. Met deze toepassing wordt er van met glas versterkt polyester een nieuwe leiding in de bestaande leiding gemaakt. Het riool krijgt dan over de hele lengte een nieuwe binnenkant. Deze nieuwe leiding is door de relining zelfdragend, gewapend en corrosiebestendig waardoor het zo weer tientallen jaren mee kan.

Wanneer bij de inspectie van de riolering een beschadiging wordt geconstateerd, dan hoeft niet de hele leiding te worden gerenoveerd. Deze kan dan plaatselijk worden gerepareerd met behulp van een 3 mm dikke kous. Deze kous is chemie-bestendig en is te vergelijken met Kevlar. De kous bestaat uit glasvezel of naaldvilt welke na uitharding zorgt voor een waterdicht en sterk nieuw riool. Relining is in veel gevallen mogelijk waardoor een volledige rioolrenovatie niet nodig is.

Toepasbaarheid relining:

 • Relining is toepasbaar op PVC, gietijzer, staal, gres en beton.
 • Voor diameters van 40 mm tot 400 mm.
 • Geschikt voor horizontale leidingen, verticale leidingen en aansluitingen.
 • Verschillende diameters, bochten en instekende inlaten zijn geen probleem.
 • Relinen is ook mogelijk als er geen ontvangstpunt is.

De uitvoering van een relining van het riool

Gresbuis vervangen of repareren? Ook voor gresbuizen kan relining toegepast worden.

Waarom kiezen voor relinen?

Een goed functionerende riolering is niet altijd vanzelfsprekend. Wanneer u regelmatig last heeft van een rioollucht of verstopping heeft dit mogelijk te maken met verzakkingen in de riolering. Kleine lekkages of lager gelegen opstoppingen in het riool. In plaats van het vervangen van de riolering, is relinen een interessante en toepasselijke oplossing.

WazoRiool zet de reliningstechniek in voor zowel rioolrenovatie als reparatie. Relinen is bedoeld om bestaande leidingen te herstellen en renoveren. Dankzij deze methode kunnen riolen worden gerenoveerd zonder ze open te breken. 

Voordelen relinen van het riool

 • Beter voor het milieu.
 • Duidelijk verbeterde levensduur.
 • Snelste techniek om het riool te renoveren.
 • Toepasbaar op vrijwel alle type materialen. Waaronder PVC, Gietstaal, staal, gres, beton ed.
 • Lage kosten ten opzichte van traditionele vervanging.
 • Goedkoper dan vervangen van het riool.
 • Weinig tot geen overlast voor omwonenden.
 

Uw leiding(en) laten relinen?

Neem telefonisch contact met ons op via 050 211 05 41 of via het contactformulier om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

 

Relining met de ‘kousmethode’

Problemen met uw rioolleiding? Dan kunnen wij deze zonder te hakken of te breken repareren en renoveren. Eerst controleren wij uw rioolleiding door middel van een inwendige camera-inspectie. Daarna gaan we kijken of het riool gerenoveerd kan worden doormiddel van relining met de kousmethode. 

Een uitgevoerde kousrenovatie waarbij de leiding weer functioneert als nieuw

Bij relining met de kousmethode wordt er een kous door het riool geblazen die gevuld is met twee componenten epoxy hars. Deze word uitgehard door water of stoom. Door de kous te vullen met warm water nadat deze door de leiding is gelegd, wordt de kous hard en is uw riolering weer als nieuw.

Hoe sterk is een leiding die met de kousmethode gerestaureerd is? 

Geruime tijd geleden heeft Wazoriool bij deze klant een voor-oorlogse gietstalen afvoerleiding voorzien van een kous. De reden was ernstige lekkage en overstromingen in het naast gelegen pand uit deze afvoer. Nu gaat het volledige pand heringericht worden en is de gietijzeren afvoerbuis bereikbaar gekomen. We kunnen nu een volledig nieuw afvoerstelsel aanleggen. Maar eerst het oude eruit. Mocht er nog enige twijfel zijn over de kwaliteit en stevigheid van kousen en liners dan is hier het bewijs om deze twijfel weg te nemen.

Bent u benieuwd naar de prijs van een kousrenovatie voor uw riolering? Neem dan contact met met ons op voor meer informatie.

Een riool zonder problemen

Een rioolstelsel zonder problemen is een prettig en gerust gevoel. Met de snelle en flexibele methode van relining zorgen wij ervoor dat dit gevoel zo blijft. Als de leidingen van uw riool op meerdere plaatsen niet meer goed zijn, is het tijd om hier wat aan te doen. WazoRiool staat daarom 24/7 voor u klaar en komen voor u met een passende oplossing. Wilt u meer weten over onze techniek en onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. Voor een acuut probleem zijn wij bereikbaar op ons noodnummer 050 211 05 41.

Vakkundig in leidingrenovatie d.m.v. relining

Ons werkgebied voor relining en kousrenovatie bestrijkt heel Nederland.

Leidingen renoveren of repareren zonder hakken en breken.