Stank in huis of gebouwen

Een veel voorkomende oorzaak van rioolstank in huizen of gebouwen zijn scheuren of breuken in de afvoer of het riool. WazoRiool kan de herkomst van de stankoverlast opsporen door middel van rookdetectie, waarbij rook in de riolering wordt geblazen. Daar waar de lekkage zich bevindt wordt de rook zichtbaar. Zo weten onze specialisten exact waar een breuk of scheur zich bevindt.

De oorzaak van de rioolstank in uw huis is daarmee gevonden, maar nog niet verholpen. Onze medewerkers beschikken over de juiste middelen om een reparatie of (deel-)vervanging uit te voeren op de plek van uw afvoer waar dat nodig blijkt.

Rioollucht en vochtproblemen in kruipruimte

Bij een lekkage van uw riolering kan uw kelder of kruipruimte vollopen met afvalwater waardoor stankoverlast en vochtproblemen ontstaan. WazoRiool kan schade aan uw rioleringssysteem opsporen en eventuele lekkage repareren. De eerste aanwijzing dat u te maken heeft met lekkage in het rioolsysteem zijn de rioolvliegjes. Bij een vochtige kelder kan het optrekkende vocht schimmels veroorzaken. Schimmel en vocht zijn slecht voor uw gezondheid. Het is verstandig om naast de reparatie van de riolering ook vochtige muren te behandelen en eventuele schimmel te verwijderen.

Heeft u stankoverlast?

Rioolvliegjes

Vliegen er rioolvliegjes of motmugjes door uw keuken en huis? Deze zijn erg onhygiënisch en zijn een gevaar voor uw gezondheid. Rioolvliegjes ontstaan meestal bij warm weer in een riool- of afvoerverstopping of in het slib in uw riool dat vol zit met bacteriën. In het voedingsrijke afvalwater legt het rioolvliegje haar eitjes. WazoRiool lost dit probleem voor u op door uw riolering professioneel te reinigen.

Hoe herkent u een rioolvliegje of motmugje

  • Behaarde vleugeltjes, groter dan het lichaam.
  • Twee lange behaarde voelsprieten boven op hun kop.
  • Driehoekig van vorm.
  • Lengte 1,5 tot 7 mm.
  • Larven zijn kleine wormpjes van 1 tot 10 mm lang met een grijswitte kleur.

Rioolvliegjes bestrijden

Door een grondige reiniging van het riool en de afvoerleidingen kan WazoRiool de ontwikkeling van rioolvliegjes stoppen. Door de voedingsbodem met de daarin aanwezige eitjes te verwijderen stopt deze onhygiënische plaag en heeft u weer een schone en goed lopende riolering. 

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!