WC ontstoppen en reinigen

Eén van de meest voorkomende verstoppingen is die in de afvoer van het toilet. Een verstopt toilet kan verschillende oorzaken hebben. Een té grote prop toiletpapier bijvoorbeeld, kan al een verstopping veroorzaken. We horen ook wel eens dat één van de kinderen iets laat vallen in de wc. Als een stuk speelgoed blijft hangen in de leiding, spoelt water moeilijk weg.

Een acute verstopping in de wc: wat nu?

Een acute verstopping in de riolering geeft een hoop narigheid. Gelukkig is dit vaak snel weer te verhelpen. Onze monteurs gaan op pad met speciale apparatuur en kunnen voor elke klus het juiste materiaal gebruiken. Door middel van een hogedrukspuit en verschillende soorten frezen helpen we u altijd uit de brand.

Het ontstoppen van een leiding is vaak binnen 30 minuten gedaan. WazoRiool rekent voor het eerste half uur € 104,75 (€ 126,75 inclusief btw) , zonder voorrijkosten! Het kan voorkomen dat er toch iets meer tijd nodig is om de afvoer weer te laten doorstromen. In dit geval is ons tarief € 24,70 (€ 29,89 inclusief btw) per extra kwartier.

Urinesteen reinigen

Een verdwaald speelgoedje of te veel wc-papier in de afvoer zijn voorbeelden die acuut een probleem veroorzaken. Een verstopping dat wordt veroorzaakt door urinesteen groeit in de loop van de tijd. Door jarenlang gebruik van een wc ontstaat aan de binnenkant van de riolering urinesteen.  Dat is een aanslag die soms ook wel in het toilet zelf te zien is. Het ziet er bruin uit en is met warm water en azijn goed te verhelpen.

“Reiniging van riolering helpt problemen voorkomen”

In de riolering gaat schoonmaken alleen niet zo makkelijk. Door middel van ontstoppen kan een toiletafvoer weer gebruikt worden, maar in het geval van chronische vervuiling is een grondige reiniging noodzakelijk. Als urinesteen in de loop der jaren zich ophoopt, wordt de leiding aan de binnenkant nauwer. Zo spoelt het water moeilijker weg en als u het niet verhelpt, blijft het water op den duur staan in de wc-pot.

Door middel van een camera-inspectie in de leidingen zien wij vrij snel of er sprake is van urinesteen. Hierdoor kunnen wij gericht aan de slag om uw riolering te ontstoppen en reinigen.

Heeft u een vermoeden van urinesteen in de wc-afvoer?

Werkwijze WazoRiool bij een verstopte wc

WazoRiool adviseert bij gevallen van urinesteen reiniging van de afvoeren. Door middel van speciale frezen kunnen we uw rioolafvoer weer helemaal schoon krijgen. In de meeste gevallen zonder iets open te breken of te moeten slopen. De toiletpot wordt gedemonteerd en de leiding gereinigd. Uiteraard wordt na de werkzaamheden de pot weer gemonteerd. Alles wordt netjes achtergelaten en de afvoer van uw wc kan weer jaren vooruit. De kans op een verstopping is hierdoor veel kleiner.

Wat u kunt doen om verstoppingen te voorkomen

Vanzelfsprekend helpt WazoRiool u uit de brand als uw wc verstopt is. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. U kunt zelf veel doen om een verstopping te voorkomen. Gooi bijvoorbeeld geen vochtige doekjes in het toilet. Anders dan normaal toiletpapier lossen deze doekjes niet op. Een ophoping hiervan kan veel problemen met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld een verstopte wc. Spoel bijvoorbeeld ook niet de resten van uw heerlijke tomatensoep weg via de wc. De slierten vermicelli en groenten spoelen niet zo makkelijk weg als u misschien denkt. Gebruik het toilet dus alleen waar het voor bedoeld is.

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) afvoerproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw verstoppingen op!