Aanleggen IBA systemen

In de buitengebieden of op plaatsen waar het lastig is om uw grondleiding vanuit uw pand aan te sluiten op het gemeentelijk riool, kan worden gekozen voor een IBA systeem (Individele Behandeling Afvalwater). Dit is de moderne versie van de bekende septictank ook wel bekend als beerput. Het verschil is, dat bij de IBA alle lozingstoestellen (m.u.v. hemelwaterafvoeren) in de woning mogen lozen in de IBA, dit in tegenstelling tot de septictank. Hierin mocht alleen het toilet worden geloosd.

Biorock IBA systeem

Afbeelding van een IBA systeem. WazoRiool is dealer van BIOROCK.

Werking van het IBA systeem

Het IBA systeem bestaat uit meerdere compartimenten, waar in ieder compartiment het afvalwater steeds schoner wordt door de bacteriën die aanwezig zijn in de IBA. Het afvalwater is gezuiverd tot 99% (test conform EU norm EN 12566-3+A2), wanneer het wordt geloosd in het oppervlaktewater,

Het juiste IBA systeem voor u

WazoRiool heeft zich gespecialiseerd in deze systemen en kan deze naast leveren ook plaatsen en aansluiten. WazoRiool is erkend dealer van BIOROCK systemen voor heel Nederland. Voor de juiste IBA is het van belang om contact op te nemen met het waterschap in uw regio. Voor een offerte en de grootte van de IBA kunnen wij ook contact voor u opnemen met het waterschap.

Onderhoud

De meeste IBA systeem hebben jaarlijks onderhoud nodig. Wij kunnen dit voor u uitvoeren, eventueel op contractbasis. Bij BIOROCK systemen is jaarlijks onderhoud niet nodig. De interval bij dit systeem is 1x per 5 jaar en dat is een belangrijk (kosten)voordeel.

Meer weten over IBA systemen

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!