Leegzuigen septictanks / putten

Septic tanks (ook wel beerput genoemd) moeten, om goed te kunnen blijven functioneren, regelmatig geleegd en gereinigd worden. WazoRiool zet vakkundig personeel in bij het doorspuiten van de in- en uitgaande leidingen van de septische put, met als uiteindelijk doel de levensduur van uw vetput te verlengen. Door het vet uit de leiding te reinigen worden verstoppingen voorkomen. Voor het legen van een septic tank heeft WazoRiool een eigen zuigvrachtwagen die het vet op een verantwoorde manier afvoert.

Hoevaak moet je een septic tank legen?

Als de lozing op de vetafscheider dusdanig is, is een controle noodzakelijk aangezien de dikte (koek) niet dikker mag zijn dan 16 cm. Als deze de 25 cm bereikt betekend dit dat de septic tank vaker per jaar geleegd dient te worden, dan ga je naar twee ledigingen per jaar. De RUD (overheid) contoleert dit. WazoRiool geeft advies over wat de beste frequentie is voor het legen van de septic tank / vetafscheider.

Inspectie van de septic tank

Na het legen van de septic tank voeren onze medewerkers een inspectie uit waarbij gelet wordt op eventuele scheuren die lekkage kunnen veroorzaken. Mocht hier sprake van zijn dan zult u hierop worden gewezen. Zo kan u voorkomen dat de reststoffen in de grond terecht komen. Het is namelijk een economisch delict als er reststoffen in de grond terecht komen.

Service en onderhoud van de septic tank kunnen op contractbasis op route worden ingepland.

Meer weten over het legen van septic tanks / putten?

Leegzuigen vetafscheider

Ook vetafscheiders hebben periodiek onderhoud nodig. De voorschriften volgens de RUD (regionale uitvoeringsdienst) zijn dat de afscheider minimaal jaarlijks moet worden leeggezogen en moet worden voorzien van onderhoud. De maximale vetdikte in de vetafscheider mag niet dikker zijn dan 16 cm. Wanneer deze dikker is dan is een frequentere lediging noodzakelijk.

WazoRiool adviseert u wat de juiste frequentie is. Op deze manier betaalt u niet voor onnodige ledigingen.

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!