Leegzuigen en reinigen van septic tanks / putten

Septic tanks (ook wel beerput genoemd) moeten, om goed te kunnen blijven functioneren, regelmatig geleegd en gereinigd worden. WazoRiool zet vakkundig personeel in bij het doorspuiten van de in- en uitgaande leidingen van de septische put, met als uiteindelijk doel de levensduur van uw put te verlengen. Door de leidingen te reinigen worden verstoppingen voorkomen. Voor het legen van een septic tank heeft WazoRiool een eigen zuigvrachtwagen die het vuil op een verantwoorde manier afvoert.

Uw septic tank laten legen?

Neem telefonisch contact met ons op via 050 211 05 41 of via het contactformulier om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

 

Hoevaak moet u een septic tank legen?

Als de lozing op de vetafscheider dusdanig is, is een controle noodzakelijk aangezien de dikte (koek) niet dikker mag zijn dan 16 cm. Als deze de 25 cm bereikt betekend dit dat de septic tank vaker per jaar geleegd dient te worden, dan gaat u naar twee ledigingen per jaar. De RUD (overheid) contoleert dit. WazoRiool geeft advies over wat de beste frequentie is voor het legen van de septic tank / vetafscheider.

Inspectie van de septic tank

Na het legen van de septic tank voeren onze medewerkers een inspectie uit waarbij gelet wordt op eventuele scheuren die lekkage kunnen veroorzaken. Mocht hier sprake van zijn dan zult u hierop worden gewezen. Zo kan u voorkomen dat de reststoffen in de grond terecht komen. Het is namelijk een economisch delict als er reststoffen in de grond terecht komen.

Service en onderhoud van de septic tank kunnen op contractbasis op route worden ingepland.

Kosten van het leegzuigen van de septic tank

Wat de prijs is voor het legen van een septic tank is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen o.a. de omvang, bereikbaarheid en of het accuut moet, of op de route opgenomen kan worden mee. Voor een prijsopgave voor het leegpompen van uw tank kan u ons bellen op 050 211 0541.

Meer weten over het legen van septic tanks / putten?

Leegzuigen vetafscheider

Ook vetafscheiders hebben periodiek onderhoud nodig. De voorschriften volgens de RUD (regionale uitvoeringsdienst) zijn dat de afscheider minimaal jaarlijks moet worden leeggezogen en moet worden voorzien van onderhoud. De maximale vetdikte in de vetafscheider mag niet dikker zijn dan 16 cm. Wanneer deze dikker is dan is een frequentere lediging noodzakelijk.

WazoRiool adviseert u wat de juiste frequentie is. Op deze manier betaalt u niet voor onnodige ledigingen.

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!