Sanibroyeurs

Geïnstalleerde vuilwaterpomp SanibroyeurOnderhoud aan een Sanibroyeur

WazoRiool heeft meerdere monteurs die opgeleid zijn voor het onderhoud van Sanibroyeurs. De opleiding komt van SFA, dé specialist op het gebied van Sanibroyeurs. Door regelmatige (bij)scholing blijven onze monteurs goed op de hoogte.

In combinatie met de expertise op rioleringsgebied kunnen verstoppingen bij Sanibroyeurs goed worden aangepakt.

Wij adviseren, installeren en onderhouden Sanibroyeurs van SFA. Als servicepartner kunnen we onderdelen en volledige apparaten leveren én installeren.

Wat is een Sanibroyeur?

De slogan 'achter elke deur een Sanibroyeur' komt veel mensen bekend voor. Maar wat houdt het in? Een Sanibroyeur is een vermaler en/of pomp die gebruikt wordt wanneer een standaard rioleringsoplossing niet mogelijk is. Denk daarbij aan krappe ruimtes, waar een dikke pvc buis niet past. Sanibroyeur geeft een slimme oplossing, zonder ingrijpende verbouwingen te hoeven doen. Door deze handige installatie is het aansluiten van de Sanibroyeur overal in huis mogelijk.

In een tijdsbestek van 60 jaar zorgde Sanibroyeur voor een grote verandering binnen de branche. Op nagenoeg elke plek kan een Sanibroyeur worden geplaatst. Dat is met ‘klassiek’ sanitair niet zo. Plekken die onder het niveau van de riolering zitten, bijvoorbeeld. Een Sanibroyeur is dan de ideale uitkomst. Deze pompt het water richting het riool. Een stille en ruimtebesparende oplossing.

Mijn Sanibroyeur werkt niet, wat nu?

Het is te hopen dat het niet gebeurt, toch komt het soms voor dat een Sanibroyeur verstopt raakt of in storing gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Soms kunt u er niets aan doen, soms ook wel. Het doorspoelen van vochtige doekjes bijvoorbeeld, kan veel schade aanrichten. Bij een normaal toilet wordt afgeraden deze doekjes door te spoelen, omdat het een verstopping kan veroorzaken. Anders dan toiletpapier breken vochtige doekjes niet af. Bij een Sanibroyeur kunnen zulke doekjes in het apparaat zelfs verder gaande schade aanrichten doordat ze om de vermaler heen gaan zitten. De messen raken verstrikt en daarmee beschadigd. Spoel vochtige doekjes dus niet door uw Sanibroyeur!

Een storing kan ook door andere zaken worden veroorzaakt. Tenzij u er echt veel verstand van heeft, doet u er goed aan een erkende specialist in te schakelen. De techniek van een Sanibroyeur komt op details aan. Ondeskundigheid kan voor meer schade zorgen.

WazoRiool is zo’n specialist. Heeft u een probleem met uw Sanibroyeur? Bel ons dan op 050 211 05 41 of stuur een mail, want een afspraak voor reparatie is zo gemaakt.

Jaarlijks onderhoud van een Sanibroyeur

Net als bij uw auto geldt ook voor een Sanibroyeur: periodiek onderhoud is belangrijk. Kalkaanslag en/of urinesteen komt vaak voor. WazoRiool adviseert om jaarlijks onderhoud te doen. Zo voorkomt u onnodige kosten voor reparatie. Of het vervangen van onderdelen, die niet goedkoop zijn. Zonder onderhoud is de levensduur van uw Sanibroyeur een stuk korter.

Tijdens het jaarlijkse onderhoud wordt de Sanibroyeur gereinigd en gecontroleerd op het functioneren van alle onderdelen.

Wij raden aan om twee tot drie keer per jaar te ontkalken. Speciale ontkalkingsvloeistof is bij ons verkrijgbaar. Desgewenst neemt onze monteur een fles voor u mee. Een fles is goed voor twee servicebeurten.

WazoRiool is servicepartner van SFA Sanibroyeur

SFA is de grondlegger van Sanibroyeur. Ruim 60 jaar geleden vond men de eerste vermaler uit. Door voortdurend bezig te zijn met verbeteringen, is de Sanibroyeur een topproduct geworden. WazoRiool is trots servicepartner van SFA Benelux.

Heeft u onderhoud nodig, of wilt u een nieuwe Sanibroyeur plaatsen? WazoRiool helpt u graag.

Veel gestelde vragen

Hoe lang gaat een Sanibroyeur mee?

De levensduur van een Sanibroyeur is afhankelijk van gebruik en installatie. Bij normaal gebruik heeft een Sanibroyeur een levensduur van tien tot vijftien jaar. Daarbij adviseren we wel jaarlijks onderhoud. Jaarlijks onderhoud houdt in: reinigen en ontkalken. Het kan voorkomen dat een drukschakelaarmembraan vervangen moet worden.

Waar sluit je een Sanibroyeur op aan?

Het voordeel van een Sanibroyeur is dat het bijna overal geïnstalleerd kan worden. Ook als er een septictank aanwezig is, kan het. De vermaler werkt puur mechanisch, er komen geen chemische producten bij kijken. De afvoer van een Sanibroyeur kan al met een diameter vanaf 22 mm aangesloten worden. Dit wordt vervolgens aangesloten op een al bestaande afvoer. Kijk wel vooraf naar de vereiste voorschriften. De aanbevolen afvoerdiameter verschilt per toestel.

Wat kost het plaatsen van een Sanibroyeur?

Een afspraak maken om een Sanibroyeur te plaatsen is snel gemaakt. Hoeveel het kost is afhankelijk van meerdere zaken. Betreft het een vervanging van een oudere Sanibroyeur, dan is de kans groot dat het voorwerk al gedaan is. Dat scheelt in de arbeidstijd van een monteur. Daarbij rekent u uiteraard ook nog de aanschaf van een Sanibroyeur zelf.

Welk schoonmaakmiddel gebruik je voor een Sanibroyeur?

Onderhoud van een Sanibroyeur is belangrijk. Het membraam van de drukschakelaar hoort flexibel te blijven, maar kan stijf worden door kalkaanslag. Grondig onderhoud, twee of drie keer per jaar, is normaal gesproken voldoende om een Sanibroyeur in goede staat te houden. WazoRiool heeft speciale Sanibroyeur-ontkalker op voorraad. De ontkalker is speciaal ontworpen om kalk te verwijderen zonder onderdelen van een Sanibroyeur te beschadigen.

Welk wc-papier gebruik je bij een Sanibroyeur?

Het is niet nodig om speciaal toiletpapier te zoeken voor een Sanibroyeur. Normaal toiletpapier is prima te vermalen. Maar gebruik niet te veel toiletpapier. Een te grote hoeveelheid is moeilijk te verwerken, met een verstopping als risico. Vochtig toiletpapier, keukenpapier, maandverband en tampons horen in elk geval nooit in een Sanibroyeur te komen.

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!