Dakgoot of regenpijp ontstoppen

Het is haast niet te voorkomen dat er in een dakgoot bladeren terechtkomen. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang de bladeren af en toe maar worden verwijderd. Wanneer dit niet gebeurt hopen de bladeren op. Een stevige regenbui kan dan verstrekkende gevolgen hebben. Regenwater dat door een verstopte regenpijp niet op de juiste manier wordt afgevoerd komt ergens terecht. In huis bijvoorbeeld en dat móet voorkomen worden.

WazoRiool is ook voor het onderhoud van dakgoten en regenpijpen de juiste keuze. Acute problemen met de hemelwaterafvoer of periodiek onderhoud wordt door ons zorgvuldig gedaan. Wij hebben het juiste materiaal om ook moeilijk toegankelijke plekken schoon te krijgen.

Dakgoten laten schoonmaken

Het zelf schoonmaken van dakgoten is op zich niet moeilijk. Het grootste nadeel is dat er vrijwel altijd op hoogte gewerkt moet worden. Dat wil niet iedereen en dat begrijpen we goed. Wanneer we een hoogwerker in moeten schakelen, dan doen we dat. Als het op een ladder kan, dan is dat onze eerste keuze.

Hoe dan ook, wanneer u last heeft van een verstopping in de dakgoot, of u merkt dat het regenwater te snel over de rand loopt, belt u dan gerust. Een afspraak is binnen enkele minuten gemaakt.

Regenpijp verstopt

Hoewel de bladeren – of ander materiaal - in eerste instantie in de dakgoot vallen, wordt het pas echt problematisch wanneer deze in de regenpijp terechtkomen. De hemelwaterafvoer zal op deze manier verstopt raken. In een regenpijp is het zonder professioneel materiaal behoorlijk lastig een verstopping te verhelpen. Dat komt omdat de bladeren vanuit de dakgoot naar beneden vallen. Doorgaans raakt de regenpijp verstopt onder de grond waar het een en ander zich ophoopt in de eerste bocht die het tegenkomt. Het is niet makkelijk om daar een verstopping weg te halen. Monteurs van WazoRiool gaan dagelijks op pad met het juiste gereedschap voor zulke klussen.

Voorkom een verstopte dakgoot of regenpijp met periodieke reiniging

Zoals het met veel zaken gaat, zo is het zeker met hemelwaterafvoer: periodiek onderhoud is belangrijk! Soms is een verstopping niet eens direct zichtbaar. Dan merkt u het pas wanneer er al flinke waterschade is opgetreden. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Bij WazoRiool kunt u een onderhoudscontract afsluiten, volledig afgestemd op de situatie bij u thuis.

Herstel of aanleg van hemelwaterafvoer

Behalve dat we ontstoppen en reinigen, adviseren we ook wanneer iets beter kan worden aangelegd. Onze adviezen zijn uiteraard vrijblijvend. Wilt u meer weten over renovatie of aanleg van hemelwaterafvoer? Bel dan één van onze medewerkers op 050 211 0541 zodat wij u verder kunnen adviseren.

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!