Urinoir ontstoppen en reinigen

Vooral in horeca-panden vind je urinoirs, hoewel ook steeds meer mensen thuis eentje hebben hangen. Bij urinoirs heb je normaal gesproken niet te maken met wc-papier, of andere zaken die een verstopping kunnen veroorzaken. Toch komen ook bij deze hangtoiletten verstoppingen wel voor. Urinesteen is de grootste boosdoener en dat is soms moeilijk te verwijderen. Als ook uw urinoir verstopt is door urinesteen, dan hebben wij de juiste apparatuur om ook dit hardnekkige vuil helemaal te laten verdwijnen.

Een verstopt urinoir verhelpen

Anders dan bij een normaal toilet heeft een urinoir alleen met de doorvoer van urine te maken, plus het spoelwater uiteraard. De oorzaken van een verstopt urinoir zijn dus een stuk makkelijker te traceren. Het is alleen niet automatisch makkelijker om de verstopping te verhelpen. Urinesteen ontstaat uit kalk, gecombineerd met de zuren dat in urine voorkomt. In de leidingen van een toilet of urinoir is dit in de vorm van een bruine aanslag zichtbaar. Als dit na - soms jaren - gebruik ophoopt, wordt de afvoer nauwer. Op een gegeven moment is de leiding zo nauw geworden dat het spoelwater niet meer soepel wegloopt. Een urinoir loopt in dat geval snel over, sneller nog dan een normale wc. Is uw urinoir verstopt, dan doet u er goed aan om WazoRiool te bellen.

WazoRiool werkt met verschillende methodes om te ontstoppen. Als het sifon of de leiding daarachter is verstopt met urinesteen, dan is de eerste noodzaak om de leiding weer gangbaar te maken. Door middel van professionele apparatuur zijn onze monteurs in staat om in de aangekoekte aanslag een doorgang te krijgen.

Urinesteen in een urinoir reinigen

Een urinoir ontstoppen is een eerste vereiste. We raden aan om daarna een vervolg te doen en dat is het reinigen van de leiding. Door de leiding en/of sifon van binnenuit volledig te reinigen bent u (bij normaal gebruik) weer jaren voorzien van een goed weglopend urinoir. Tijdens het reinigen wordt urinesteen opgelost, door middel van speciaal hiervoor ontwikkelde reinigingsmachines. Leidingen zo smal als 32 millimeter kunnen van binnenuit worden gereinigd.

WazoRiool ontstopt urinoirs

De monteurs van WazoRiool helpen graag bij een verstopping achter uw urinoir. Ze bekijken per situatie wat de beste aanpak is. Tijdens het ontstoppen wordt u op de hoogte gehouden van de situatie. Ook als het gebruik van een rioolcamera noodzakelijk is, dan wordt dit met u doorgesproken. Camerabeelden laten zien wat de stand van zaken aan de binnenkant van de afvoer is. Op basis hiervan kan een vervolgafspraak met u worden gemaakt. Reiniging zal door ons worden geadviseerd, maar is volledig vrijblijvend.

Wilt u direct geholpen worden bij het ontstoppen van het urinoir? Bel nu!

Hoe voorkom je urinesteen in een urinoir?

Urinesteen ontstaat dus door de combinatie van kalk en bepaalde zuren uit urine. Om dit te voorkomen kan het helpen om ontkalkers te gebruiken. Maar let op! Kijk voordat u iets aanschaft naar het etiket op de verpakking. Als vermeld staat dat het middel bepaalde chemicaliën bevat, of dat het zelfs roest kan verwijderen, koop het dan niet. Zulke middelen maken namelijk vaak meer kapot dan je lief is. Bovendien is het gebruik ervan slecht voor het milieu. WazoRiool raadt dit erg af. Ga daarom op zoek naar milieuvriendelijke ontkalkers. Wat ook helpt is uw leidingwater, inclusief dat van het toilet, te ontharden. Zacht water voorkomt kalkaanslag aanzienlijk. Daarmee wordt de groei van urinesteen ook behoorlijk tegengehouden.

Vakkundig personeel altijd op een steenworp afstand

Ons werkgebied voor (acute) rioolproblemen bestrijkt grote delen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

7 dagen in de week, 24 uur per dag lossen wij uw problemen op!